Nieuwbouw opslag- en productiehal Zwettulips, Rijsenhout

12357 Zwettulips 7 d.d. 21-11-22 Huljo
12357 Zwettulips 2 d.d. 21-11-22 Huljo
AI - Nieuwbouw opslag- en productiehal Zwettulips, Rijsenhout
AI - Nieuwbouw opslag- en productiehal Zwettulips, Rijsenhout
AI - Nieuwbouw opslag- en productiehal Zwettulips, Rijsenhout
AI - Nieuwbouw opslag- en productiehal Zwettulips, Rijsenhout
AI - Nieuwbouw opslag- en productiehal Zwettulips, Rijsenhout

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Kantoor, Productieruimte

Locatie Rijsenhout

Oppervlakte 8.150 m²

Status In voorbereiding

Hercuton realiseert in opdracht van Zwettulips in nauwe samenwerking met KG Greenhouses & KG Systems B.V. een opslag- en productieruimte in Rijsenhout. De nieuwbouw krijgt een oppervlakte van 7.865 m² met zowel op de begane grond als de verdieping een kantoorruimte van 285 m². Daarnaast wordt er een laadkuil van 1.100 m² gerealiseerd. Het kavel meet in totaal circa 16.000 m².

Ontwerp

Het gebouw is in overleg met Zwettulips en KG Greenhouses & KG Systems B.V. ontworpen door Hercuton. Hercuton heeft al vele gebouwen ontworpen en gerealiseerd voor bedrijven uit de bloemen- en plantenbranche. Hierdoor is het optimaal afgestemd op de logistieke processen en bedrijfsvoering van de opdrachtgever. De nieuwbouw wordt casco wind- en waterdicht gerealiseerd met een hoofddraagconstructie volledig van beton. De zijde aan de kant van de laaddocks krijgt een antracietgrijze gevel, de overige gevels worden uitgevoerd in lichtgrijs.

Planning

In week 20 starten we met het heiwerk. Naar verwachting wordt de nieuwbouw eind 2022 opgeleverd. Agrofocus uit Obdam begeleidt de bouw.

Over Zwettulips

Sinds 1989 focust Zwettulips zich op tulpen. De afgelopen 30 jaar zijn zij hierdoor uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de sector dat jaarlijks miljoenen tulpen levert in Europa en Amerika. Jaarrond brengt Zwettulips tulpen tot bloei door gebruik te maken van vernieuwende productiemogelijkheden en met aandacht voor het milieu.

Over KG Greenhouses & KG Systems B.V.

KG Greenhouses & KG Systems B.V. zijn al meer dan 50 jaar een begrip in de wereldwijde realisatie van tuinbouwprojecten. KG Greenhouses is een turnkeyproject gespecialiseerd kassenbouwbedrijf. KG Systems is gespecialiseerd in horti automation/interntransport.

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00


In de pers