Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
9.270 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft opdracht gekregen het nieuwe R&D Center voor Berco B.V. in Schijndel te realiseren. Het betreft een turnkey opdracht inclusief bestrating.

Het project
De nieuwbouw heeft een totaaloppervlakte van 9.270 m2 en bestaat uit een kantoorruimte, testing hal, kantine/kleedruimte en bedrijfshal. Het pand is ontworpen door Van Houtum Architecten uit Erp welke tevens de bouwbegeleiding verzorgt.

Conceptmatige nieuwbouw
Berco B.V is Europees marktleider in ontwerp, ontwikkeling en productie van automatten en truckinterieurs. Het bedrijf is geen onbekende van Hercuton. Eerder realiseerden wij in Schijndel al een nieuwe bedrijfsruimte met kantoor voor deze opdrachtgever. Zij hebben bewust gekozen om ook deze bedrijfsruimte in prefab beton te realiseren. Dit heeft mede te maken met de eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandveilig materiaal. Het feit dat het vorige bouwtraject zeer plezierig verlopen is, zij zeer te spreken zijn over onze conceptmatige aanpak en de goede prijs/kwaliteitverhouding heeft ertoe geleid dat ook deze opdracht aan Hercuton verstrekt is. Het kantoor wordt in staal gerealiseerd.

Omschrijving
De nieuwbouw bestaat uit ca. 1.490 m2 kantoorruimte, ca. 1.015 m2 testing hal, ca. 315 m2 kantine/kleedruimte en ca. 6.450 m2 bedrijfshal. De bedrijfshal wordt driezijdig uitgevoerd in antracietkleurig beton. De voorgevel van de bedrijfshal bestaat uit aluminium puien gecombineerd met een binnendoos/buitenplaat in de kleur wit. Bij de kantoorruimte worden de aluminium puien gecombineerd met aluminium cassettes (Alucobond) in de kleur wit.

Meer informatie
www.berco.nl
www.vanhoutumarchitecten.nl

 

Bekijk alle afbeeldingen