Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
14.000 m2
Projectinformatie: 

Verpakkings- en distributiecentrum in twee lagen (héle pand in twee verdiepingen)  

Ontwerp: Bogaerds Architecten en Ingenieurs BNA/BNI

 

Bijzonderheden: genomineerd voor ruimtelijke kwaliteitsprijs Zuid Holland 2008

 

‘Hercuton heeft de verpakhal volledig op maat en in een hoog tempo gerealiseerd, een unieke prestatie binnen een zeer korte tijd!’
Jan Baars, General Manager Red Star Trading

 

Omschrijving

Red Star Trading uit De Lier is een toonaangevend bedrijf binnen de tomatenbranche, zowel in kweek als distributie, met vestigingen in binnen- en buitenland.


Hercuton heeft samen met een 7-tal collega-bouwers een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een onderhandse aanbesteding t.b.v. een nieuw te bouwen sorteerstation.

 

Vervolgens heeft Hercuton bij de directievoerder het prestatiebestek besproken. Men was hierbij uitgegaan van een stalen gebouw met stalen sandwich panelen. Daar Hercuton een betonbouwer in optima forma is, is vervolgens in nauw overleg met de opdrachtgever, directievoerder en architect besloten een alternatief in beton te calculeren.

 

Na een zeer gedegen vergelijk is Hercuton samen met twee collega-bouwers overbleven. Na vele besprekingen, wijzigingen, regelmatig overleg met leveranciers en een zeer nauw betrokken opdrachtgever heeft Hercuton de opdracht gekregen voor het  wind- en waterdicht maken van het volledige sorteerstation inclusief de volledige afbouw en infra.

 

Het pand heeft de volgende afmetingen:
Begane grond vloer bedrijfsruimte: 6.600m2 incl.:
Entresolvloer en bedrijfsvloer 1e verdieping ( kleinverpakking), opslag 1e verdieping, alsmede technische ruimte 5200m2
Kantoor: 1e verdieping 1400m2
Kantoor: 2e verdieping 800m2
Infra: 1900m2


Kijk voor meer informatie over Red Star Trading op www.redstar-trading.nl

 

Bijzonderheden
Medio 2008 heeft de welstands- en monumentencommissie van Dorp, Stad & Land de gemeenten en architectenbureaus in Zuid-Holland verzocht objecten voor te dragen ten behoeve van een selectie voor de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs Zuid-Holland 2008. Deze uitnodiging heeft geleid tot indiening van meer dan 200 plannen. Uit de voorgedragen plannen werd door de commissie een eerste schifting gemaakt. Deze schifting is voorgelegd aan een onafhankelijke jury die per categorie een selectie heeft gemaakt, bestaande uit negen nominaties. Deze zijn door de jury bezocht. In een aparte sessie is de uiteindelijke winnaar gekozen en zijn per categorie de eervolle vermeldingen aangegeven. Het onlangs door Hercuton opgeleverde project “Red Star” in De Lier maakte deel uit van deze laatste selectie. Dit pal aan de A20 gesitueerde verpakkings- en distributiecentrum is een echte blikvanger. Het héle pand bestaat uit twee verdiepingen en dat is redelijk bijzonder. Hoewel Red Star Trading uiteindelijk niet gewonnen heeft, zijn wij toch trots op deze unieke nominatie.

 

Bekijk alle afbeeldingen