Status: 
In uitvoering
Oppervlakte: 
11.164 m2
Projectinformatie: 

Segro LC2 & LC3 Nieuwbouw
Hercuton bouwt in opdracht van SEGRO alweer de derde fase van een duurzaam distributiecentrum. De nieuwbouw wordt gerealiseerd naast Schiphol aan de A4 en de A5, nabij knooppunt De Hoek. Deze ontwikkeling zal het certificaat BREEAM Excellent ontvangen. Dit is mede mogelijk door het energiezuinige ontwerp van de gebouwen. Zo worden er zonnepanelen op de daken geplaatst en worden de panden voorzien van een warmte¬ en koudeopslag. Dit is een methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem. Het wordt gebruikt om het distributiecentrum mee te verwarmen of te koelen. Deze fase zal identiek zijn aan de eerste fase nieuwbouw SEGRO.

Kwalitatief hoogwaardig
SEGRO is belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed. Tijs Derison, directeur van SEGRO in de Benelux, benadrukt de relevantie van het nieuwe park voor SEGRO’s strategie in de Benelux: “Wij zijn inmiddels geruime tijd in de regio Schiphol gevestigd en wij willen hier de komende jaren ook verder groeien. We zien dat er een aanhoudende vraag blijft van bedrijven om zich in de buurt van Schiphol te vestigen. Wij bieden daarmee een optimale locatie qua infrastructuur in combinatie met een kwalitatief hoogwaardig, modern en duurzaam pand dat klaar is voor een lange toekomst. Dit sluit volledig aan op SEGRO’s strategie waarin een duurzaam portfolio een belangrijke plek heeft en we op een innovatieve manier investeren in vastgoed voor de lange termijn.”

Turn-key
De derde fase bestaat uit de units LU 1 t/m 6. Dit zijn kleinere units van tussen de 1.500 en 10.000 m2. De combinatie van grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000 m2 tot 30.000 m2 gecombineerd met deze kleinere units maakt het interessant voor uiteenlopende klanten met variërende activiteiten en gerelateerde ruimtebehoefte. Ook dit duurzaam distributiecentrum wordt turn-key opgeleverd.

Samenwerking
Fase 3 krijgt exact dezelfde uitstraling als fase 1 en 2, welke een oppervlakte van 11.164 m2 heeft. Ook bij deze fase zal Hercuton nauw samenwerken met haar zusteronderneming Remco Ruimtebouw. Het ontwerp is afkomstig van MIES uit Ede. De bouwbegeleiding wordt verzorgd door RPS uit Delft.

Casestudy MAN 9, BREEAM-NL LC2-3 Segro Park Amsterdam Airport

Benieuwd hoe dit distributiecentrum conceptmatig gebouwd wordt? Bekijk dan nu de animatiefilm!

Bekijk alle afbeeldingen