Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
1.296 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft in Dordrecht Medisch Centrum Spirea gerealiseerd. Dit gebouw biedt een grote variatie aan functies. Het is gericht op het intensiveren en uitbreiden van patiënt- en klantcontacten alsmede kennisuitwisseling en ontwikkelingen. De nieuwbouw is voorzien van verschillende overlegruimtes en biedt vakspecialisten de mogelijkheid voor onderlinge samenwerking en synergie.

Inspiratiebron
Het gebouw is ontwikkeld door Maarten Smidt van Interfacet Bouwontwikkeling. Het ontwerp is in nauwe samenwerking tussen hem en Benerink Architecten uit Breda tot stand gekomen. Zowel het gebouw als de kleurrijke inrichting vormen een inspiratiebron voor de medewerkers en geven de patiënten niet de indruk in een ziekenhuis te zijn. Door de innovatieve en creatieve opzet worden zij gestimuleerd om samen te werken. De inrichting voldoet aan de eisen van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en het pand wordt voorzien van moderne installaties zoals een duurzame warmtepomp.

Flexibele opzet
Vanwege de strakke en schone uitstraling van onze bedrijfspanden én de goede prijs-kwaliteit verhouding heeft onze opdrachtgever voor Hercuton gekozen. Ook de flexibiliteit - door de grote overspanningen - is voor de indeling van belang. Onze medische centra kenmerken zich namelijk door ruime, vrij indeelbare ruimtes met weinig kolommen welke met minimale aanpassingen te herindelen zijn. Gelet op de verschillende voorkeuren en wensen van medici is dit een groot voordeel.

Het Project
Tarr Steps b.v. is de opdrachtgever van dit project. Interfacet Bouwontwikkeling uit Hoevelaken heeft het gebouw ontwikkeld en verzorgt het interieur ontwerp en de bouwbegeleiding. Het gebouwontwerp is in nauwe samenwerking tussen hen en Benerink Architecten uit Breda tot stand gekomen.

Omschrijving
Het gebouwoppervlakte bedraagt 1.296 m2. Het goed geïsoleerde pand is uitgevoerd in gestraald glad prefab beton, aluminium kozijnen en duurzame dakbedekking. Tevens is het casco geschikt om ca. 50% van het dak later te kunnen bebouwen met een extra bouwlaag.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit project kunt u ook terecht op de Facebookpagina van Interfacet Bouwontwikkeling.

Bekijk alle afbeeldingen