Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
4.500 m2
Projectinformatie: 

Tielbeke Logistiek heeft Hercuton opdracht verstrekt een nieuw logistiek centrum turnkey in Lemelerveld te realiseren. Deze nieuwbouw is noodzakelijk om aan de beoogde groei te kunnen voldoen.

Het nieuwe cross dock heeft een oppervlakte van ca. 4.500 m2 en 3.000 m2 laadkuil. Er zijn 52 docks en 2 busdocks voorzien. De nieuwbouw wordt deels gerealiseerd tegen het bestaande bedrijfspand in Lemelerveld op het perceel wat Tielbeke momenteel gebruikt als parkeerterrein voor haar vrachtwagens. Ook de wasstraat en het tankstation bevinden zich op dit perceel.

Traject van 3 fases
Het gehele (bouw)traject wordt opgesplitst in 3 fases. In fase 1 verplaatst Tielbeke haar wasstraat, tankstation en parkeerplaatsen naar een onlangs aangekocht perceel van bijna 12.000 m2 in Lemelerveld..

Fase 2 en 3 hebben betrekking op de daadwerkelijke nieuwbouw. In fase 2 start Hercuton met de bouw van het eerste deel van het logistiek centrum, zodat Tielbeke zo snel mogelijk haar activiteiten kan verplaatsen naar haar nieuwbouw. In fase 3 wordt de bestaande bedrijfshal deels verwijderd en aangesloten op de nieuwbouw. Het resterende deel van de bestaande hal wordt voorzien van een nieuwe façade van beton.

Herkenbare huisstijl
Het logistiek centrum is ontworpen door Hercuton. De huisstijl van Tielbeke Logistiek is duidelijk herkenbaar in het pand. Alle dockdeuren zijn voorzien van de kenmerkende kleur rood. De nieuwbouw wordt conceptmatig gerealiseerd in prefab beton. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door haar integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt - is Hercuton in staat dit complex in korte tijd te bouwen. Pro/Mibo uit Wierden verzorgt de bouwbegeleiding.

Over Tielbeke Logistiek
Familiebedrijf Tielbeke Logistiek is als logistieke dienstverlener actief in (Dedicated) Transport, Benelux Distributie en Warehousing. Het bedrijf heeft ruim 400 medewerkers in dienst, beschikt over 250 trucks en 30.000 m2 op- en overslagruimte in Lemelerveld en Zwolle.

Download hier de projectsheet van Tielbeke Logistiek

Bekijk alle afbeeldingen