Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
3.751 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft de nieuwbouw van een PGS ruimte met expeditie, laadkuil en kantoor in Amsterdam turn-key gerealiseerd. In de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) zijn de regels opgenomen voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Het bevat richtlijnen omtrent brandveiligheid (ADR-klassering), arbeidsveiligheid en milieuveiligheid.

De opdrachtgever van dit project, Vos Olie en Gas BV, is een totaalleverancier van brandstoffen. Zij leveren allerlei producten op het gebied van smeermiddelen, chemische brandstoffen en industriële gassen.

Vanwege de stoffen waarmee zij werken, hebben ze met veel wetten en regelgevingen te maken. Dit heeft ook gevolgen voor de eisen die aan de nieuwe bedrijfshuisvesting gesteld worden. Hercuton-gebouwen voldoen echter met minimale aanpassingen aan de PGS regels. Daarnaast lenen deze gebouwen zich perfect voor de realisatie van lucht- en gasdichte betonnen compartimenten. De producten van Vos Olie en Gas BV zijn dus in veilige handen.

Omschrijving
Deze nieuwbouw heeft een gebouwoppervlakte van 3.751 m2. De hal is in glad beton (naturel) uitgevoerd en het kantoor in de kleur Labrador (antraciet). Het gebouw is ontworpen door EWP Purmerend B.V. welke tevens de bouwbegeleiding verzorgde.

Vos Groep over het eindresultaat:
"Voor de ontwikkeling van een nieuwe activiteit;  op- en overslag van voornamelijk brandbare vloeistoffen. hebben wij met veel wetten en regelgevingen te maken. Wij stellen dan ook hoge eisen aan ons bedrijfspand op het gebied van brand-, arbeids- en milieuveiligheid. Nieuwbouw in prefab beton bood ons veel voordelen. Onze nieuwe PGS ruimte met expeditie, laadkuil en kantoor voldoet aan al onze eisen.”

Matthijs Vos
Directeur/ eigenaar
Vos groep BV

Bekijk alle afbeeldingen