Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
1.585 m2
Projectinformatie: 

Hercuton gaat voor het Coevordense installatiebedrijf Vriend BV een nieuw en groter bedrijfspand bouwen. Het pand wordt turnkey gerealiseerd aan de Grutto op het bedrijventerrein Leeuwerikenveld II in Coevorden. Vriend heeft hiervoor een kavel van 3.810 m2 van de gemeente gekocht. In het nieuwe, energie neutrale gebouw worden onder meer de kantoorfuncties, de werkplaatsen en het magazijn ondergebracht. Op het dak komen demonstratieopstellingen van solartechniek, voor zowel geïnteresseerde klanten als voor het opleiden van monteurs.

Vriend heeft een groeiende orderportefeuille en stond daarom voor de keus ofwel op de huidige plek op bedrijventerrein De Hare uit te breiden ofwel nieuw te bouwen. De keus viel op het laatste. Mede vanwege onze conceptmatige aanpak, de voordelen van prefab beton en de voorkeur voor loft architectuur is de opdracht aan Hercuton verstrekt. De gemeente heeft inmiddels de omgevingsvergunning voor het nieuwe bedrijfspand afgegeven. Volgens planning verhuist Vriend BV in december 2017.

Duurzaam
De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 1.585 m2 en is ontworpen door Hercuton. Het kantoor wordt in glad grijs beton gerealiseerd en de bedrijfshal in antracietgrijs natuursteengranulaat. Het kantoor krijgt een karakteristieke en stoere loft uitstraling waardoor Vriend BV verzekerd is van een bijzonder en uitermate duurzaam gebouw met grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval. De installaties maken hierbij onderdeel uit van de architectuur.

Het energie neutrale gebouw zal straks behalve kostenbesparend ook een demonstratie zijn voor klanten die om duurzame oplossingen vragen. Vriend BV biedt hen diverse  mogelijkheden, van aardwarmtetoepassingen tot zonne-energiesystemen, maar ook energie- en kostenbesparende installaties op gebied van luchtventilatie, hergebruik van hemelwater en LED-verlichting. 

Dienstenaanbod
Vriend BV is een bekend Coevordens installatiebedrijf, opgericht in 1881. Het bedrijf had een breed dienstenaanbod: elektro, sanitair, verwarming en loodgieterswerk, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Enkele jaren geleden besloot directeur/eigenaar Tom van Engelen de weg van specialisatie in te slaan. Vriend BV bedient nu de zakelijke markt, met name de retail, zorg en onderwijs, met een integraal aanbod van werktuigbouw, elektro- en communicatietechniek, domotica en duurzame energievoorzieningen. 

Download hier de projectsheet van Vriend b.v.

Bekijk alle afbeeldingen