Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
47.022 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft in opdracht van WDP Nederland het distributiecentrum voor Wehkamp in Zwolle gebouwd. Het betreft het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. Hercuton is verheugd dat zij in navolging op andere grote projecten ook dit distributiecentrum met haar betonbouwconcept mocht realiseren.

WDP Nederland is marktleider in de Benelux inzake de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Voor de nieuwbouw voor Wehkamp op bedrijventerrein Hessenpoort hebben zij bewust gekozen voor een samenwerking met Hercuton.

Betrouwbaarheid
Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Haar prefab beton bouwconcept leent zich uitstekend voor de realisatie van het nieuwe onderkomen van Wehkamp. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door haar integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt - is Hercuton in staat dit enorme complex in zeer korte tijd te bouwen

BREEAM
Het distributiecentrum bestaat uit 3 bouwlagen. De begane grond vloer heeft een oppervlakte van 34.178 m2, de 1e verdieping behelst 12.344 m2 en de 2e verdieping 500 m2. Het gebouw krijgt een BREEAM Excellent certificering voor duurzaamheid . Er zijn diverse energievriendelijke maatregelen toegepast waaronder warmte-koudeopslag.

Grootste geautomatiseerde DC ter wereld
Wehkamp wil met dit nieuwe onderkomen zijn ambitie om op de besteldag te leveren waarmaken. Het distributiecentrum krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellingen voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.

De planning
Medio november is Hercuton gestart met de heiwerkzaamheden en medio juni rondde Hercuton haar werkzaamheden af. Op 23 september 2015 is het nieuwe gebouw officieel geopend door Koning Willem-Alexander.

Meer informatie
www.wdp.be
www.wehkampreporter.nl  
http://denc.nl/
Lees meer over dit Groene Logistieke Service Centrum op de website van Wehkamp.
Bekijk meer foto's op onze Facebookpagina.
De foto´s zijn afkomstig van Klaas Eissens AV Producties.

Bekijk hier een korte video over de nieuwbouw van Wehkamp

Bekijk hier een korte video over de start en voortgang van de bouw.

Bekijk hier een korte video over de ophoog-werkzaamheden van het terrein.

Bekijk hier een korte video over de voortgang van de bouw (maart).

Bekijk hier een korte video over de voortgang van de bouw (juni).

Bekijk alle afbeeldingen