Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
22.052 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft in Apeldoorn de turn-key bouw van de eerste fase van winkelcentrum “De Voorwaarts” gerealiseerd. Voornamelijk grootschalige winkels en horeca zullen zich hier huisvesten. Het gebouwoppervlakte bedraagt ruim 22.000 m2, verdeeld over 2 lagen. De ontwikkeling is in handen van commercieel vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development uit Utrecht. 
 
Ketenintegratie
De opdracht is tot stand gekomen via een bouwteamovereenkomst. Hierbij brengen alle betrokken partijen al in een vroeg stadium van de bouw hun specifieke kennis en ervaring in. Het bouwteam bestond onder meer uit AM Real Estate Development (opdrachtgever), FaulknerBrowns (architect) en Hercuton (hoofdaannemer). Deze voorwaartse ketenintegratie heeft tot een optimaal, functioneel en duurzaam ontwerp geleid.

De Voorwaarts
Het nieuwe winkelcentrum is zowel fysiek als architectonisch verbonden aan het bestaande Omnisportcentrum Apeldoorn (25.000 m2sportvoorzieningen) welke eveneens aan de Voorwaarts ligt. Een groot en licht atrium in het nieuwe winkelcentrum ontsluit alle winkels uit de eerste fase. Het parkeerterrein biedt gratis parkeerruimte aan ruim 2.000 personenauto’s. Huurders van het nieuwe winkelcentrum zijn onder meer Media Markt, BurgerKing, Fit for Free, Toychamp en de Wereldkeuken.

Prefab beton
AM Real Estate Development heeft bewust gekozen voor prefab beton. Beton staat namelijk voor degelijk en duurzaam, is uitermate brandwerend, inbraakveilig en waardevast. De bouwsnelheid is erg hoog, waardoor ook dit project een snelle doorlooptijd heeft. Daarnaast kenmerken betonnen gebouwen zich door hun accumulerend vermogen. Dit geeft een prettig werkklimaat, omdat er minder temperatuurschommelingen zijn. Een gebouw is in de zomermaanden heerlijk koel en in de wintermaanden eenvoudig op temperatuur te houden. Installaties verbruiken hierdoor minder energie.

Aantrekkingskracht
De volgende fase die nu in ontwikkeling is, biedt ruimte voor uitbreiding van het aanbod van perifere en grootschalige detailhandel met nog circa 16.000 m2. Voor het totale project De Voorwaarts is uiteindelijk een omvang van circa 38.000 m2 geraamd, welke voornamelijk grootschalige winkels op het gebied van sport en vrije tijd betreft. Daarnaast is er plaats voor horeca, leisure, fitness, maatschappelijke voorzieningen en kantoren. Deze invulling zal samen met het aanbod van de binnenstad de regionale aantrekkingskracht van Apeldoorn aanzienlijk versterken.

Realisatie
Medio oktober 2013 is de eerste fase opgeleverd.

Meer informatie
www.devoorwaartsapeldoorn.nl
 

Bekijk alle afbeeldingen