Status Opgeleverd

Locatie Dordrecht

Opdrachtgever Crocs Europe B.V.

Omvang 50.000 m²

Nieuwbouw distributiecentrum Crocs Europe

Op het DistriPark Dordrecht langs de snelweg A16 realiseerde Hercuton een nieuw distributiecentrum voor Crocs Europe. Met een oppervlakte van ca. 50.000 m2 is dit het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa.

De bekende producent van schoenen, sandalen en klompen gebruikt de nieuwe locatie deels voor opslag voor de webwinkel, maar ook voor bevoorrading van winkelfilialen en de afhandeling van retouren. Hercuton heeft de nieuwbouw van het logistiek centrum volledig turn-key opgeleverd.

Het distributiecentrum heeft het duurzaamheidslabel BREEAM Very Good. Het is volledig gasloos (all-electric) en gelamineerde houten liggers zorgen ervoor dat het distributiecentrum een vriendelijke uitstraling heeft. Ook de locatie speelt een grote rol bij de duurzaamheidsambitie. Distripark Dordrecht is een aardgasvrij bedrijventerrein met een basisenergie-infrastructuur die bestaat uit een elektriciteitsnet waardoor 100% energieneutraal ondernemen realistisch wordt. Het terrein biedt een waterstof-facility point aan, vier windturbines en een zonnepark.

De ontwikkeling kwam tot stand in samenwerking met Over Engh Vastgoed B.V, M2 Real Estate, Gemeente Dordrecht, Distripark Dordrecht en Crocs.

BBIE_20210319_Cro_168-scaled
DC Crocs Dordrecht
DC Crocs Dordrecht
DC Crocs Dordrecht
DC Crocs Dordrecht

Het verhaal van Crocs Europe B.V.

2021-jaarslag-jajo-big-55
Crocs Europe B.V.

We zochten een aannemer die het gebouw samen met ons kon ontwerpen en ontwikkelen. In die samenwerking bracht Hercuton zijn diepgaande kennis van de bouw van bedrijfspanden in en wij de operationele kennis van distributiecentra. De Lean-aanpak van Hercuton past goed bij onze manier van werken. In de keet van de uitvoerder hing bijvoorbeeld een totaalplanning per onderaannemer, waarmee knelpunten direct in beeld waren. Op het moment van oplevering was het gebouw volledig gebruiksklaar.