Logistiek centrum Nippon Express

Afbeelding A07FE833-B7F8-429A-BD6E-A8C224A7311A
IMG-20210715-WA0002
Nippon Express
Nippon Express
Nippon Express
Werkzaamheden Nippon Express Hoofddorp
Werkzaamheden Nippon Express Hoofddorp
Werkzaamheden Nippon Express Hoofddorp
Werkzaamheden Nippon Express Hoofddorp
AI_Vogelvlucht vanuit Noord-West
Nieuwbouw Nippon Express

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Hoofddorp

Oppervlakte 12.515 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Excellent

Turn-key nieuwbouw distributiecentrum

Nippon Express, één van de top 10 wereldspelers in de logistieke sector, breidt uit in Nederland. In Hoofddorp, op steenworp afstand van Schiphol, wordt een nieuw logistiek centrum ontwikkeld van in totaal 12.515 m². Nippon Express verwacht het gebouw in juni 2021 te betrekken.

De nieuwbouw is ontworpen door m. architects en bestaat uit een bedrijfshal met 17 docks en een kantoor van 2.649 m². Daarnaast wordt een parkeergarage gerealiseerd van vier lagen met ruimte voor 163 auto’s en een fietsenstalling. VB Vastgoed Management verzorgt het bouwmanagement. De oplevering staat gepland in juni 2021.

BREEAM Excellent

Nippon Express heeft voor de nieuwbouw een BREEAM Excellent duurzaamheidsambitie. Het gebouw wordt dan ook energieneutraal (Energieprestatie 0.00) en verwarmd door middel van een warmtepomp (gasloos). Andere maatregelen zijn onder andere de toepassing van grote glasoppervlakken, waardoor een hoge daglichttoetreding in het kantoor bereikt wordt. Ook zorgt een goede klimaatinstallatie voor een hoge mate van thermisch binnencomfort in zomer- en wintersituatie. Daarnaast worden er hoogwaardige LED-verlichting en verlichtingswaarden gebruikt zowel binnen als buiten het gebouw.

Meer informatie

BREEAM Case Study

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00