Distributiecentrum SEGRO, Hoofddorp

Turn-key nieuwbouw distributiecentrum SEGRO Hoofddorp
Turn-key nieuwbouw distributiecentrum SEGRO Hoofddorp door Hercuton
SEGRO LU1-6 gebouw voortgang Afbeelding_20Vandaag_2013_10_33
Hoofddorp, montage staalconstructie Afbeelding_20Vandaag_2015_19_36
1e kolom distributiecentrum SEGRO Hoofddorp door Hercuton
Plaatsen 1e kolom distributiecentrum SEGRO Hoofddorp door Hercuton
Nicole Grasso (SEGRO) en Jan Figee (Hercuton) - overhandiging sleutel SEGRO Hoofddorp

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Distributiecentrum

Locatie Hoofddorp

Oppervlakte 39.898 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Excellent

Turn-key nieuwbouw distributiecentrum

Hercuton heeft in opdracht van SEGRO een duurzaam distributiecentrum gebouwd naast Schiphol aan de A4 en de A5, nabij knooppunt De Hoek: SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA). Dit is de eerste stap van de realisatie van een geheel nieuw park met duurzame distributiefaciliteiten. SEGRO is belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed. Hercuton leverde dit duurzaam distributiecentrum turn-key op.

Het project bestaat uit drie fases:

Fase 1  LC-1                      : 11.164 m²
Fase 2  LU 1 t/m 6           : units vanaf 1.500 m², in totaal 11.600 m²
Fase 3  LC-2 & 3               : 17.134 m²

Voor SEGRO was fase 1 de eerste ontwikkeling onder eigen regie in Nederland die het certificaat BREEAM Excellent heeft ontvangen. Dit was mede mogelijk door het energiezuinige ontwerp van de gebouwen. Zo werden er zonnepanelen op de daken geplaatst en zijn de panden voorzien van een warmte­ en koudeopslag (een methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem). Dit wordt gebruikt om het distributiecentrum mee te verwarmen of te koelen.

Kwalitatief hoogwaardig

SEGRO is inmiddels geruime tijd in de regio Schiphol gevestigd en wil hier de komende jaren ook verder groeien. Er blijft een aanhoudende vraag van bedrijven om zich in de buurt van Schiphol te vestigen. SEGRO biedt met het SPAA een optimale locatie qua infrastructuur in combinatie met een kwalitatief hoogwaardig, modern en duurzaam pand dat klaar is voor een lange toekomst.

Fase 1 omvat de eerste 10% van het totale park. De rest van de panden wordt de komende jaren gefaseerd bijgebouwd. In de nabije toekomst zal dit park grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000 m² tot 30.000 m² combineren met kleinere units tussen de 1.500 en 10.000 m². Dit maakt het interessant voor uiteenlopende klanten met variërende activiteiten en gerelateerde ruimtebehoefte.

Samenwerking

Bij dit project werkten we nauw samen met onze zusteronderneming Remco Ruimtebouw. Het ontwerp is afkomstig van MIES uit Ede. De bouwbegeleiding wordt verzorgd door RPS uit Delft.

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00