Nieuwbouw distributiecentrum met kantoor

Duurzaam sorteercentrum DHL Parcel Benelux, Dordrecht
Duurzaam sorteercentrum DHL Parcel Benelux, Dordrecht
DHL Dordrecht
DHL Dordrecht
DHL Dordrecht
DHL Dordrecht
DHL Dordrecht
DHL Dordrecht
Infographic DHL Parcel Dordrecht
DHL Parcel CentralHub Dordrecht groene paal
DHL_Dordrecht_voortgang_0122_RC-8953
Duurzaam sorteercentrum DHL Parcel Benelux, Dordrecht
Duurzaam sorteercentrum DHL Parcel Benelux, Dordrecht
DHL Dordrecht
DHL Dordrecht buitenkant
DHL Dordrecht 3
DHL Dordrecht 2
DHL Dordrecht 1
12491 DHL Dordrecht 1e fase asfalt gereed-1
12491 DHL Dordrecht 1e fase asfalt gereed-2
12491 DHL Dordrecht 1e fase asfalt gereed-3
12491 DHL Dordrecht 2 d.d. 28-06-22
12491 DHL Dordrecht d.d. 28-06-22

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Dordrecht

Oppervlakte 15.000 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Outstanding

Op Distripark Dordrecht heeft Hercuton een duurzaam sorteercentrum gebouwd voor DHL Parcel Benelux. Eerder realiseerde Hercuton in Zaltbommel het ‘grootste en groenste pakketsorteercentrum voor de Benelux’ voor DHL. Hiermee werd de basis gelegd voor een langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven.

BREEAM Outstanding

DHL heeft als missie om in 2050 nul CO2-uitstoot te bereiken. Ook het vastgoed levert hier een belangrijke bijdrage aan. Het sorteercentrum in Dordrecht is dan ook gerealiseerd met een BREEAM Outstanding duurzaamheidsambitie. Enkele aspecten die hieraan bijdragen zijn het gebruik van FSC en PEFC-hout, de toepassing van gelamineerd houten spanten en een waterberging. Daarnaast is het pand full-electric en voorzien van zonnepanelen waarmee onder andere elektriciteit wordt opgewekt voor de energiezuinige led-verlichting, elektrische heftrucks en personenauto’s en de centrale sorteerinstallatie met een capaciteit van 150.000 pakketten per dag.

Het kavel van DHL meet ruim 44.000 m² en biedt ruimte aan een sorteercentrum van ca. 15.000 m² met een kantoorruimte van ongeveer 1.210 m². Het gebouw krijgt een betonnen draagconstructie met houten dakspanten die het pand van binnen een vriendelijke uitstraling geven. Deze combinatie werd ook toegepast bij het sorteercentrum in Zaltbommel.

Snel operationeel

De bouw startte volgens planning in april 2021 en de oplevering vindt plaats in Q1 2022. Om het sorteercentrum zo snel mogelijk operationeel te hebben, zal DHL in december 2021 al toegang krijgen tot de nieuwbouw. Het gebouw wordt volgens de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) gerealiseerd. Hercuton heeft vooruitlopend op deze wet al meerdere grote logistieke panden onder externe kwaliteitsborging gerealiseerd.

Bekend terrein

Het bedrijvenpark in Dordrecht is voor Hercuton inmiddels bekend terrein. In 2016 realiseerde het bouwbedrijf een logistiek centrum voor Boon Food Group en onlangs werd in opdracht van WDP Nederland het nieuwe distributiecentrum van ca. 50.000 m² voor Crocs Europe opgeleverd.

Meer informatie

BREEAM Case Study

Louis van de KlokCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

06 - 82 09 10 10