Nieuwbouw turn-key warehouse BPA, Maasvlakte West

Turnkey distributiecentrum BPA Maasvlakte
Turnkey DC BPA Maasvlakte
Turnkey distributiecentrum BPA Maasvlakte
Turnkey distributiecentrum BPA
Interieur Nieuwbouw BPA Maasvlakte
Nieuwbouw BPA Maasvlakte
Oplevering BPA Maasvlakte
Nieuwbouw BPA Maasvlakte
BPA
BPA
BPA
BPA
BPA
BPA Maasvlakte
BPA Maasvlakte
BPA
BPA
BPA
BPA
BPA
BPA
BPA

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Rotterdam

Oppervlakte 30.000 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Outstanding

Distributiecentrum Maasvlakte West

In opdracht van Busan Port Authority (BPA) realiseerde Hercuton een nieuw distributiecentrum van ca. 30.000 m². Het warehouse staat op een kavel van bijna 50.000 m² op het Distributiepark Maasvlakte West in de haven van Rotterdam, Europa’s grootste zeehaven. Het warehouse is bestemd voor de logistieke dienstverlening aan kleine en middelgrote bedrijven die zaken doen tussen Europa en Zuid-Korea.

Hercuton realiseerde het DC turn-key vanaf ontwerp, engineering en indiening omgevingsvergunning tot en met de uitvoering. Hercuton won aanvankelijk de tender voor Fase I – ontwerp en engineering en kwam vervolgens ook bij Fase II – realisatie als winnaar uit de bus.

BREEAM Outstanding

BPA ging met de duurzaamheidsambitie BREEAM Outstanding voor een zeer duurzaam gebouw. Het distributiecentrum is gasloos en energieneutraal en voor de verwarming is gekozen voor warmtepompen. Het pand is voorzien van energiezuinige verlichting en verder zijn er waterbesparende voorzieningen getroffen en ecologische maatregelen om de biodiversiteit te stimuleren. Op het buitenterrein zijn laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Externe kwaliteitsborging

Het gebouw is gerealiseerd onder externe kwaliteitsborging, waar Hercuton al sinds 2016 ervaring mee heeft. Hiervoor is Seconed ingeschakeld. Daarnaast is Stijn de Wolf als externe projectmanager bij het project betrokken.

Ontwerp en planning

Het gebouw meet in totaal circa 30.000 m², waarvan 2.500 m² mezzanine en 1.500 m² kantoor. Er is gekozen voor een betonnen plint uitgevoerd in gladbeton met lichtgrijze stalen sandwichpanelen voor de hal welke het gebouw de uitstraling geven van een industriële massa die bij het havengebied van Rotterdam passen. Op 6 april 2021 startte Hercuton met het grondwerk, de oplevering vond plaats in december 2021.

Meer informatie

BREEAM Case Study

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00