Kantoorpand Martens en Van Oord, Oosterhout

Kantoorpand Martens en Van Oord
Nieuwbouw kantoorpand Martens en Van Oord
Nieuwbouw kantoorpand Martens en Van Oord in Oosterhout
Nieuwbouw kantoorpand Martens en Van Oord in Oosterhout door Hercuton b.v.
Saniatire ruimte van nieuwbouw pand

Project specificaties

Soort gebouw Kantoor

Locatie Oosterhout

Oppervlakte 2.975 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw kantoorpand met loft architectuur

Het opvallende en bijzondere kantoor van Martens en Van Oord is geïnspireerd op hun bedrijfscultuur en tot stand gekomen door optimale samenwerking tussen de betrokken partijen. Het complex bestaat uit drie verdiepingen en heeft een open structuur en stoere loft uitstraling.

Martens en Van Oord is een specialist in grondwerken op het land en onder water. Dit innovatieve bedrijf heeft bewust gekozen voor een duurzame nieuwbouw in prefab beton.

Loft architectuur

Het kantoor is volledig uitgevoerd in de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn grote ruimtes, hoge plafonds en veel licht. Het is de kunst van het weglaten. Installaties zijn meestal gewoon zichtbaar, ze zijn onderdeel van de architectuur. Daarnaast is er geen overdreven afwerking op detailniveau. Systeemplafonds zijn binnen deze architectuurstijl gewoon overbodig.

Ketenintegratie

De opdracht is tot stand gekomen via een bouwteamovereenkomst. Hierbij brengen alle betrokken partijen al in een vroeg stadium van de bouw hun specifieke kennis en ervaring in. Het bouwteam bestond uit Martens en Van Oord (opdrachtgever), Dedato Ontwerpers en Architecten (architect), PSVA BV (bouwprojectmanagement), Hercuton (hoofdaannemer) en Jefko Techniek (installateur). Deze ketenintegratie heeft tot een optimaal, functioneel en duurzaam ontwerp geleid.

Uitermate duurzaam

Het zeer fraaie loft kantoor heeft een hoogwaardige uitstraling en is uitermate duurzaam en energiezuinig. Zo voldoet het gebouw aan de EPC-norm van 0,6. De wanden en het dak hebben een hoge isolatiewaarde van RC-4. Er is warmte- en koudeopslag aanwezig ten behoeve van vloerverwarming en -koeling. Deze wijze van verwarmen en koelen leidt tot een zeer comfortabel werkklimaat.

Triple glas

Omdat het ontwerp veel glas bevat, is er extra aandacht besteed aan de beglazing. Er is namelijk triple glas (drievoudige beglazing) toegepast. Dit leidt tot een optimale thermische isolatie. Daarnaast is, zeker bij extreme weersomstandigheden, de koudeval langs het raam minder en is de akoestische isolatie uitstekend. Uiteraard is ook de verlichting duurzaam en energiezuinig.

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00