Nieuwbouw DC Fazantweg, Moerdijk

20201125_081554
20201125_081427
20201125_081922
20201125_081827
20201125_080752
20201125_080415
Grondwerk Fazantweg
IMG_9564
DC Fazantweg Moerdijk artist impression 3
DC Fazantweg Moerdijk artist impression 2
DC Fazantweg Moerdijk artist impression 1

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Moerdijk

Oppervlakte 15.580 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Very Good

Hoogwaardig logistiek centrum

Op 17 februari 2020 werd de officiële start gevierd van de bouw van het nieuwe state of the art logistiek centrum aan de Fazantweg in Moerdijk. Onder toeziend oog van de betrokken partijen en andere belangstellenden sloeg Jeroen Jongkind, Directeur Accres Real Estate, de symbolische eerste paal. In november 2020 werd de nieuwbouw opgeleverd.

DC Fazantweg is een hoogwaardig logistiek centrum ontworpen door DENC Zuid uit Oisterwijk. Het gebouw is in opdracht van Accres Real Estate B.V. gerealiseerd door Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw. Corten Bouwmanagement nam de bouwbegeleiding op zich en De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de verhuur van het DC.

Ontwerp

Het ontwerp is uitgevoerd in antraciet met een zilver en koper metallic gevelkader. De duurzaamheidsambitie is BREEAM-NL “Very Good”. Het gebouw is opgesplitst in twee afzonderlijke delen die bestaan uit een bedrijfsruimte, mezzanine en kantoorruimte. In totaal meet het pand circa 15.580 m² op een kavel van bijna 25.000 m². Er worden 14 loadingdocks gerealiseerd alsmede circa 143 parkeerplaatsen op eigen terrein. Eén gedeelte is inmiddels verhuurd aan Rulewave B.V.

Meer informatie

BREEAM Case Study

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00


  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.


  Klant aan het woord

  DC Fazantweg Moerdijk

  We waren al vrij ver in het voortraject toen Hercuton in beeld kwam. Ik had al een aantal offertes liggen, dus als ze nog mee wilden doen was er haast geboden. Dat bleek geen probleem. Sterker nog, uiteindelijk bleven er van de zes partijen twee over van wie Hercuton er één was. De aanbieding van Hercuton was echt onderscheidend. Niet alleen de prijsvorming was doorslaggevend, maar ook de volledigheid en toelichting. Het was een goed onderbouwd voorstel. 

  Ook tijdens de realisatiefase bleek Hercuton een onderscheidende bouwer. We startten in maart op het moment dat de eerste lockdown inging. Niemand wist nog precies wat ons te wachten stond en de angst voor vertraging zat er toch wel in. Zeker omdat we al een huurder hadden per 1 november. Het staal dat uit Italië moest komen zorgde voor de grootste onzekerheid, maar Hercuton loste dit efficiënt op door het via Portugal te laten leveren. Uiteindelijk bleek de vertraging marginaal en is er volgens planning opgeleverd. 

  We zijn zeer tevreden over de samenwerking. De communicatie met het team op de bouw verliep altijd prettig. Dankzij deze goede ervaringen hebben we voor de bouw van ons volgende project in Moerdijk, aan de Graanweg, ook voor Hercuton gekozen. De bouw is inmiddels gestart en ik heb er het volste vertrouwen in dat dit net zo’n succes wordt als het eerste project.

  Jeroen JongkindDirecteur Accres Real Estate